Wij raden beide aan: 'De directeur en het bestuur...
Zowel met vakantie als op vakantie is juist.

Vandaag in BN DeStem: Ondernemen op De Klinkert.

04-10-2019
Leerlingen van basisschool De Klinkert namen gisteren eindelijk hun 'schoolplein van de toekomst' in gebruik. Daarbij hoort een schoolpleinwinkel.
Bron: BN De Stem 4 oktober 2019 door Wim van den Broek

Wethouder Hans Wierikx plant een appelboom op het speelterrein naast De Klinkert. De rijpe appels worden later verkocht in de schoolplein-winkel op de achtergrond. PETER VAN TRIJEN/PIX4PROFS
Wethouder Hans Wierikx plant een appelboom op het speelterrein naast De Klinkert. De rijpe appels worden later verkocht in de schoolplein-winkel op de achtergrond.
PETER VAN TRIJEN/PIX4PROFS


Het heeft letterlijk en figuurlijk heel wat voeten in de aarde gehad, maar gisteren ging dan toch het openbaar speelterrein aan de Broeder Christofoorlaan in Oudenbosch open. Tegelijk namen de leerlingen van basisschool De Klinkert ook hun 'schoolplein van de toekomst' in gebruik.

Het speelveld met kabelbaan, voetbalveldje en straks nog schommels is door de school, gemeente Halderberge en wijkvereniging Velletri bedacht. Over welke speeltoestellen hadden de kinderen het laatste woord. Omdat De Klinkert de laatste jaren uitgroeide tot 275 leerlingen zijn intussen ook twee noodlokalen geplaatst. Dat zorgde voor enige ruis op de lijn. Enkele buurtbewoners vonden dat met de units en de speelvoorziening het groen te veel naar de achtergrond gedrukt werd.

Gisteren nam wethouder Hans Wierikx dan toch samen met de kinderen het bijzondere speelterrein in gebruik. Bijzonder omdat het hek rondom de school is verdwenen, zodat de spie rondom De Klinkert voor zowel leerlingen als kinderen uit de wijk toegankelijk is. En dat er dan een balletje op het plein getrapt wordt en een ruitje sneuvelt, noemt directeur Ron Kruis all in the game.

Het feest was drieledig, want naast het speelterrein en schoolplein werd ook de schoolpleinwinkel in gebruik genomen. Ook dat plannetje van Kruis liep vertraging op, maar nu staat er een houten chalet op het plein, waar de kinderen vorige week al kinderpostzegels verkochten en gisteren bij de opening koffie en thee met een gebakje serveerden. Kruis: ,,Een mooi begin. De Klinkert profileert zich als een ondernemende school. In de schoolpleinwinkel kunnen kinderen hun eerste talenten als jonge ondernemer ontwikkelen. Dat zal de ene keer met de verkoop van aardbeien uit onze groentetuin zijn en dan weer pepernoten met sinterklaas bijvoorbeeld." De inkomsten uit het winkeltje worden deels besteed aan schoolspullen, deels aan goede doelen in de buurt.

De wethouder plantte ter omlijsting van het terrein enkele appelboompjes. Appeltjes voor de verkoop later. Mijntje Mol van wijkvereniging Velletri en moeder van schoolgaande kinderen schonk twee schommels, die nog geplaatst worden in de speeltuin. Ook enkele bedrijven sponsoren mee. Zelfs de weggebruikers die zich aan de snelheid hielden toen er een snelheidsmeter langs de school stond opgesteld, deden een donatie.